דברי ראש העדה האסלאמית האחמדית בבית הנשיא 03.11.2019

לדבר אודות הנביאים הינה זכות גדולה ודבר רווי רוחניות ושופע ברוממות הנפש האנושית אל מעלות האצילות והכבוד. ומבהיר את מידת חיזוק הקשר בין הבריות החלשות (בני האדם) לבין הבורא הגבור והעזוז.
הנביאים הינם מיטב המין האנושי אשר בחר בהם אלוהים כדי להיות אלה שאליהם נשואות התקוות בכמיהה לספוג את האור האלוהי ולהיות לשון עולם הנסתר, הקושר את אנשי-הארץ עם השמיים, ולרומם את בני האדם לדרגות הרוחניות הגבוהות ביותר.
כל זה, מבלי לצפות מהבריות לשכר או לתמורה כלשהי.
נביאים אלה לא יוותרו עליהם בני העולם הזה.
ולעולם לא יחי הלבבות והנשמות בלעדיהם – אלא חיים של מצוקה וסבל- ששולטים בהם הדאגה והמבוך והספק והבלבול.
הדבר היפה הוא שכל אומות העולם לאורך שנות ההסטוריה, ללא יוצא מן הכלל, זכו בכבוד הזה, שאלוהים ברר ובחר מביניהם נביא או מספר נביאים.
כך שבזה מתגשם השוויון מבחינת הענקת הכבוד בין בני אנוש כולם.
ועל כך מעיד הקוראן ואומר:

{وَإِنْ مِنْ أُمَّةٍ إِلَّا خَلَا فِيهَا نَذِيرٌ } (فاطر 25)

אין אומה שלא הופיע בתוכה נביא נושא אזהרה.

אלוהים הוא ריבון מושלם בתכונותיו ובמעשיו, על כן אין הוא בוחר מבני האדם לתפקיד השליחות שלו אלא אותם אנשים מושלמים וטהורים, אשר ישמשו דוגמה למופת מבחינת אופים והתנהגותם, ושהם אנשים רמי דרג בסולם הערכים והמוסר והרוחניות, ומקור של אור שהולכים בדרכו התועים והמבולבלים.
ועל קבוצה מיוחדת זו של אנשי אלוהים מספר הקוראן המפואר ואומר:

{أُولَئِكَ الَّذِينَ هَدَى اللَّهُ فَبِهُدَاهُمُ اقْتَدِهْ} (الأَنعام 91)
אלה הם אשר הנחה אלוהים, לכן, לֵך אתה בדרכם הישרה. (המקנה)

עוד הוא אומר:
{عَالِمُ الْغَيْبِ فَلَا يُظْهِرُ عَلَى غَيْبِهِ أَحَدًا (*) إِلَّا مَنِ ارْتَضَى مِنْ رَسُولٍ} (الجن 27-28) אלוהים יודע את הנסתר ולא יגלה לאיש את נסתורותיו זולת נביא שהוא הואיל לבחור.

ועוד הוא אומר:
{ وَمَا نُرْسِلُ الْمُرْسَلِينَ إِلَّا مُبَشِّرِينَ وَمُنْذِرِينَ فَمَنْ آمَنَ وَأَصْلَحَ فَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ } (الأَنعام 49)
ואין אנו שולחים את השליחים (הנביאים) אלא כמבשֹרים וכמזהירים. לכן, כל המאמינים והמיישרים דרכים לא יפקֹד אותם פחד ולא יגון.(המקנה).
האמת היא שהנביאים כולם מחוסנים מטעויות ומחטאים, והם מהווים צורה מוגשמת של תכונות הצדק ומלוי מושלם לכל הבטחה. הרי הם משקפים את תכונות אלוהים, ורומזים בצורה הניהרה והגלויה אל היות אלוהים (יתעלה וישתבח ויתקדש) והוא נעלה מכל דופי.
והנביאים הם המראה אשר לעיתים אנשי הרשע רואים בהם את צורת תכונות פניהם המכוערות, ומיחסים אותן תכונות לנביאים.
הנביא אדם לא סטה מדרך אלוהים, וכמו כן נח לא חטא , ומעולם לא שיקר אברהם אבינו. ויעקוב לא רימה איש, יוסף לא נטה ולא סטה ולא גנב ולא רימה, ומשה רבינו לא הרג אדם ללא צדק, ולא גזל הנביא דויד המלך משום אדם את אשתו, ולא שכח הנביא שלמה המלך את חובותיו בעקבות אהבת אשה פגנית. והנביא מוחמד ע"ש לא חטא חטא בחיים, לא קטן ולא גדול, הוא היה נעלה מכל פגם ודופי. והוא היה מוגן ונשמר מכל חטא. וזה המנסה לחטט על מנת למנות את חטאי הנביאים, הינו באמת מגלה את הרוע וטומאת סתרי נפשו הוא.
אלוהים שולח את שליחיו ונביאיו בעת הצורך כדי לתקן את סטיות לימודי הדת ומובני ההלכה, וכדי להדריך את הנשמות הנבוכות על אדמת הרוחניות המתה. ואז ישלח אלוהים את הנביא למען יקשיבו לו האנשים ויצייתו לו, ואלוהים מצידו מבטיח לשומרו, להגן עליו ולתמוך בו ויטפח את הגרעין שהוא זרע עד אשר תפרח ממנו נוות מדבר ענקית שתספיק לכסות בצילה המוני עם.
אשרהו זה , המקבל את השליח ומאמין בו, הולך בעקבותיו ועולה על ספינתו.
ואוי לו לזה שמסובב לו את גבו ומתעלם מקריאותיו ומתנגד לדרכו.
ואוי לו לזה שנחלץ לפגוע בו, כי הרי הוא אויב ריבון הארץ והשמים, השומר מכל משמר על נביאיו כל נביאיו יותר מאשר שומרת אם רחומה שופעת אהבה על בניה, וכי הנביאים אחים הם, שליחותם לאורך ההיסטוריה אחת היא , כפי שמבהיר הקראן הקדוש:

{كَمَا أَرْسَلْنَا فِيكُمْ رَسُولًا مِنْكُمْ يَتْلُو عَلَيْكُمْ آيَاتِنَا وَيُزَكِّيكُمْ وَيُعَلِّمُكُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَيُعَلِّمُكُمْ مَا لَمْ تَكُونُوا تَعْلَمُونَ } (البقرة 152)

כמו כן שלחנו בכם שליח מתוככם, אשר יקרא לפניכם את אותותינו ויטהר אתכם וילמדכם את הספר ואת החכמה וילמדכם את אשר אינכם יודעים.
הפסוק מאת אלוהים מובנו שהנביא משנן את דברי ההשראה אשר קיבל מאלוהים, ובהם הוא מציג את ההוכחות על קיומו של אלוהים, דרך הראיות וההוכחות הניתנות באותות ובמופתים שהוא מראה, ומטהר את חסידיו מן הטומאה, ומפיח בהם רוח ההתלהבות שמטפחת בהם את הבנת ענייני עולם החומר ועולם הרוח. ומלמד אותם את מסר הספר, ואת החוכמה – לגבי כל עניין שהטיל עליהם אלוהים. ואת החוכמה שבהם.
ואין ספק שהופעתו של הנביא מביאה התעוררות למהפכה מדעית בכל תחומי החיים.
זו היא בקצור התמונה הכוללת אשר הגיש הקוראן הקדוש על הנביאים אשר בירך אותם במעמדם היאה והנעלה, וטיהר אותם, ודחה מעליהם כל פסול, כשלון או פיגור אשר הופיעו בספרי קודש אחרים.